Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Cheers: met dít ingrediënt maak je een goedkope wijn een stuk lekkerder

Cheers: met dít ingrediënt maak je een goedkope wijn een stuk lekkerder

Cheers: met dít ingrediënt maak je een goedkope wijn een stuk lekkerder

En lekkere wijn uitkiezen voor een diner of een borrel kan soms een ramp zijn. Je wil er niet te veel geld aan uitgeven, maar een goedkope fles is al snel niets meer dan een slobberwijntje zonder smaak. Toch is er nu voor iedereen met een lager budget een briljante hack waarmee je je drankje binnen no time omtovert tot een luxere variant.

Goedkope wijn

Met maar één simpel ingrediënt kun je ‘m al een stuk lekkerder laten smaken. En hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt: een beetje zout bij de wijn zou ervoor zorgen dat een goedkope wijn beter in balans raakt waardoor het een stuk beter smaakt. Dat beweert Nathan Myrhvold, medewerker van Microsoft. Hij probeerde het trucje uit bij een Cabernet in gezelschap van wijnexpert Gina Gallo van Gallo winery. En het leek te werken.

Lees ook
Cheers! De roséwijn-slushpuppie is het perfecte drankje voor de komende warme dagen

Een beetje zout

Volgens Nathan zat er weinig smaak aan de goedkope fles wijn in het experiment. Om de wijn wat meer pit te geven, voegde hij wat zout toe. En wat bleek? Wijnexpert Gina nipte aan de wijn en keurde het helemaal goed. Dat betekent dat je dus geen zakken geld meer uit hoeft te geven bij de slijterij voor een dure fles wijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock