Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Aha! Zo veel geld zou jij op jouw leeftijd ‘moeten’ verdienen

Aha! Zo veel geld zou jij op jouw leeftijd ‘moeten’ verdienen

Budget
Aha! Zo veel geld zou jij op jouw leeftijd ‘moeten’ verdienen

Heb je net een nieuwe baan? Of heb je al jaren dezelfde werkgever en het gevoel dat je te weinig verdient? Voordat je gaat onderhandelen met je (nieuwe) werkgever is het wel handig om te weten hoeveel je ongeveer zou ‘moeten’ verdienen, bijvoorbeeld per leeftijdscategorie. Het Amerikaanse bedrijf Instant Offices ging op onderzoek uit. 

Natuurlijk krijg je bij het ene bedrijf meer betaald dan bij het andere, en verschilt de hoogte van het salaris per functie en opleiding plus ervaring. Als je net begint met werken, is het dan ook lastig inschatten hoeveel je kunt vragen of verwachten. Ken je mensen die hetzelfde werk hebben als jij gaat doen? Je hoeft niet direct te vragen naar specifieke salariscijfers (beetje onbeschoft). Vraag ze of ze tevreden zijn over hun salaris of wat hun mening is over wat voor salaris je zou moeten krijgen.

Opslag

Het Amerikaanse bedrijf Instant Offices komt met een lijst van gemiddelde salarissen, ingedeeld op leeftijdscategorie. Volgens de organisatie zou je vlak voor je twintigste moeten denken aan een bedrag tussen de 1485 en 1590 euro per maand. Tussen de 20 en 30 jaar zou je maandelijkse inkomen ergens tussen 2135 en 2248 euro moeten liggen; in je thirties tussen de 2716 en 2962 euro. De veertig gepasseerd? Dan zou je 2638 tot 3305 euro per maand ‘moeten’ verdienen. Side note: bovenstaande gemiddelde salarissen zijn vaak nog niet afgestemd op de precieze verantwoordelijkheden, je talenten en ervaring. Maar je hebt in ieder geval een idee van wat je zou moeten verdienen…

Lees ook
Bewezen: dit zijn de leeftijden waarop mensen het vaakst vreemdgaan

Onderhandelen

Krijg je daadwerkelijk te weinig salaris? Probeer niet (te) negatief te zijn. Denk eens na over groeimogelijkheden binnen het bedrijf. Misschien is er wel een kans om promotie te maken. Maak een doel voor jezelf van waar je uiteindelijk wil eindigen op de bedrijfsladder. Zijn hier geen mogelijkheden voor? Ga dan eens het gesprek aan met je baas. Of denk eens na over of je wel gelukkig wordt van je werkzaamheden? Misschien is het wel tijd voor een opslag? Of een nieuwe baan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee