Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Ben jij financieel gezond? Doe mee aan Flairs Budgetmaand!

Ben jij financieel gezond? Doe mee aan Flairs Budgetmaand!

Budget
Ben jij  financieel gezond? Doe mee aan Flairs Budgetmaand!

Februari is budgetmaand bij Flair, een maand waarin we extra aandacht besteden aan geld. Misschien niet het meest sexy onderwerp, maar wel belangrijk. De gemiddelde Flair-lezeres heeft haar zaken goed geregeld, toch is dertig procent financieel afhankelijk van haar partner. Nadenken over scenario’s als werkloosheid of een scheiding is niet leuk (volgens de laatste cijfers scheidt 1 op de 3 mensen), maar wel noodzakelijk.

Vrouwen zonder werk en partner zitten vaker in de schulden en piekeren zich suf. Daarom zegt Flair: haal meer uit je geld. Want met je financiën bezig zijn is niet stom, integendeel. Het is gewoon onderdeel van een gezonde lifestyle. Zo kom je minder snel voor verrassingen te staan. Dus kom van die bank en regel je geldzaken!

Heb jij geldzorgen?
Geldzorgen zorgen voor stress, heel veel stress. En dat terwijl het vaak niet nodig is om je zorgen te maken. Als de administratie op orde is, kun je (bijna) nooit voor verrassingen komen te staan. In samenwerking met de dames van How2Spendit nemen we komende weken geldzaken door. Aan de hand van hun nieuwe boek De nanciële detox (zie pag. 70 voor een voorpublicatie) kun je checken of je nancieel gezond bent. Kun je voor jezelf zorgen als je partner of je baan wegvalt? En waar kun je besparen zodat je een buffer opbouwt voor als het even tegenzit of om eindelijk die droomreis te maken? Ze helpen meer uit je geld te halen en die hulp is vaak meer dan welkom.

Loonkloof
Er is een flinke loonkloof tussen mannen en vrouwen. In de emancipatiemonitor van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) staat dat vrouwen gemiddeld 18 euro per uur en mannen 22 euro verdienen, een verschil van zeventien procent. Als beide partners werken en er nog geen kinderen zijn, valt het mee. Mannen verdienen dan – volgens de vrouwen die de Flair-enquete hebben ingevuld – met een gemiddeld netto salaris van 2234 euro per maand slechts 200 euro meer per maand dan zij. Maar als er kinderen komen, groeit de kloof. Vrouwen met kinderen verdienen gemiddeld 1723 euro per maand terwijl mannen met 2336 euro thuiskomen. Het verschil zit vooral in het gewerkte aantal uren per week: vrouwen met kinderen gaan een of twee dagen minder werken per week en dat scheelt in de inkomsten.

Wat doe jij om te besparen?
Om te besparen, vergelijken lezeressen prijzen en zoeken ze naar de goed- koopste winkel/website (68%), hebben ze klantenkaarten bij meerdere winkels (65%) en proberen ze goedkopere merken te kopen (54%).Toch vindt slechts tien procent van de werkende vrouwen en negentien procent van de niet-werkende vrouwen zichzelf zuinig. De meeste vrouwen letten op hun uitgaven, maar keren niet elk dubbeltje om. Slechts tien procent vindt zichzelf een big spender.

Dit kun je allemaal verwachten tijdens de budgetmaand!

• Een compleet dossier om je financiële huishouden op orde te krijgen
• Volg de financiële detox van redacteur Tosca
• Vier weken lang een column met budgetadvies van Joëlla & Nathalie van How2Spendit
• Winacties
• Doe de geldtest! Wat voor spender ben jij? • Video’s met handige tips & tricks
• Facebook Live met de experts How2Spendit • Na vier weken houd je geld over (beloofd)
• En vergeet je niet in te schrijven voor onze speciale Masterclass waar je in korte tijd weet hoe je meer geld uit je geld haalt.

Ga je meedoen aan de Budgetmaand?

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee