Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Budget | Voorkom miskopen

Budget | Voorkom miskopen

Budget | Voorkom miskopen

Hoeveel kledingstukken heb jij in de kast die het daglicht nooit te zien krijgen? Wedden dat het er best wat zijn? Om je te behoeden voor meer miskopen hebben we 6 handige tips om voor eens en altijd te onthouden!

 

1. Woensdag = shopdag

Wist je dat de eerste woensdag van de maand de beste dag is om te shoppen? Op deze dag komen namelijk de nieuwe kledingstukken binnen. Dit betekent dat je veel keuze hebt qua maten en dat de nieuwe items net in de winkels hangen.

 

2. Vroege vogel

Ben je specifiek op zoek naar iets, bijvoorbeeld een bikini, bh, een jurkje of schoenen? Ga op een ochtend shoppen! Op dat moment voel je je het slankst, je hebt de meest energie en het is bovendien niet druk bij de paskamers.

 

3. Perfecte broek

De juiste broek vinden is een probleem waar veel vrouwen iedere keer mee te maken hebben. De broek zit perfect bij de billen, maar te straks bij de taille. Of andersom natuurlijk. Bedenk dat veel broeken in een oplage van honderd stuks uit een lap stof worden gesneden. En dat betekent niet dat ze allemaal hetzelfde zijn. Probeer jezelf nooit in een ‘normale’ maat te wurmen, maar neem ook een maat kleiner en groter het pashok in. Het gaat om de pasvorm!

 

4. Confectiematen

Bedenk dat een confectiemaat nooit als gegoten zit. Belangrijk is dat het kledingstuk bij het breedste deel van je lichaam goed zit. De rest kun je altijd laten innemen.

 

5. Voeten

Ja echt waar, ook de maat van je voeten kan veranderen. Meestal doordat je ouder wordt of tijdens een zwangerschap. Pas daarom ook altijd schoenen. En ga je voor een paar leren exemplaren, zorgt dan dat de binnenkant daar ook van is gemaakt. Het zet zich dan mooi naar je voet en geeft een duurzame pasvorm.

 

6. Wassen

Vrijwel alle kleding, zo’n 90 procent, kan gewoon met de wasmachine gewassen worden. Twijfel je, check dan altijd even het wasvoorschrift. Als je voor een kledingstuk iedere keer naar de stomerij moet, is de kans groot dat je het ook bijna niet draagt.

 

Bron: STD

Fotografie: Sanne Tulp