Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > 7x top budget tip

7x top budget tip

7x top budget tip

Houd jij altijd aan het einde van je geld een stukje maand over? Dan kun je in de verleiding komen om in de supermarkt te kiezen voor goedkope, ongezonde producten. 

Met deze 10 tips kun je ook met een klein budget gewoon gezonde maaltijden op tafel zetten.

1. Plannen!

Als je van tevoren nadenkt over wat je wanneer wilt eten en dat opschrijft, kun je heel efficiënt inkopen en koken. Als je op zoek bent naar inspiratie, kijk dan eens op www.weekmenu.nl. Zo heb je ingrediënten die je vaker in de week kunt gebruiken en zo voorkom je dat je op een gegeven moment dingen weg moet gooien. Zonde!

2. Maar één keer per week naar de supermarkt

Als je weet wat je gaat eten, kun je dat in één keer halen bij de supermarkt. Zo voorkom je dat je in de verleiding komt om meer te kopen dan dat je eigenlijk van plan was.

3. Kies voor kwaliteit

Je betaalt misschien iets meer, maar het is vele malen lekkerder en zo voorkom je dat de helft in de prullenbak belandt. Dus koop je groente en fruit op de markt, kaas bij de kaasboer, vlees bij de slager en vis bij de visboer.

4. Houd folders in de gaten

Je voorraad aanvullen kan heel goed met aanbiedingen uit de supermarkt. Kies vooral producten waar je nog maar één of twee andere ingredienten aan toe hoeft te voegen voor een volwaardige maaltijd, zo heb je ook bij een lege koelkast nog iets voedzaams op tafel!

5. Creatief met kliekjes!

Probeer zo min mogelijk weg te gooien, maar bewaar kliekjes in de koelkast. Iets over voor één persoon? Dit kan misschien als lunch mee de volgende dag, of voeg wat restjes groente en aardappel aan het einde van de week samen met wat eieren tot een heerlijke frittata!

6. Kies voor seizoensproducten

Producten die nú in het seizoen zijn, zijn vaak veel vriendelijker geprijsd dan producten die van ver moeten komen of op onnatuurlijke manier gekweekt worden. Hierdoor behaal je direct voordeel! Denk ook aan het invriezen van zelfgemaakte tomatensaus als de tomaten in de aanbiedingen zijn, of het inmaken van fruit, wat je later weer kunt gebruiken in toetjes en dergelijke.

7. Blijf weg van de voorgesneden groenten

Ja ja, we weten het, het is ook zó makkelijk. Maar wist je dat je voor een zakje voorgesneden sla of andijvie soms wel meer dan drie keer meer betaalt dan dat je zelf zou snijden. En daarnaast scheelt het ook nog bergen met plastic zakjes. Doe je meteen iets goeds voor het milieu.

Heb jij nog een goeie budget tip?

Nog meer budgettips