Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > 5 tips om duurzamer te leven

5 tips om duurzamer te leven

5 tips om duurzamer te leven

Duurzaam leven, hoe doe je dat zo goed mogelijk? Met een paar handige kleine veranderingen zul je zien dat je vandaag nog kunt beginnen aan een duurzamer leven! We geven je vijf handige tips. Ook fijn voor je portemonnee.

Doe de was ‘s nachts

De meeste energiebedrijven werken met voordeeluren. Hierdoor is het in veel gevallen goedkoper om in de avond of ‘s nachts de vaatwasser of de wasmachine te gebruiken. In deze huidige tijd kan dat erg makkelijk, want veel machines hebben tegenwoordig een timer of een uitstelfunctie die je kunt gebruiken. Het is daarom ideaal om de wasmachine bijvoorbeeld pas drie uur later aan te laten gaan.

Eten invriezen

Wist je dat een van de grootste verspillingen in Nederland het weggooien van eten is? Per persoon gooien we ongeveer 40 kilo aan eten weg per jaar. Dit heeft meestal een waarde van 150 euro!! Denk daarom voortaan na het eten eerst even na voordat je het meteen in de vuilnisbak gooit. Kun je het misschien nog later in de week eten, zodat het handig is om het in te vriezen? Of kun je het nog gebruiken bij een andere maaltijd?

Pak vaker de fiets

De auto pakken is vaak makkelijk en erg handig als je ‘even snel’ naar de supermarkt moet of je kinderen moet ophalen. Maar waarom neem je de fiets eigenlijk niet? Het is veel voordeliger en milieuvriendelijker!

Maak een boodschappenlijstje

Als je naar de supermarkt gaat, kom je vaak in de verleiding om veel dingen te kopen, ook dingen die je helemaal niet nodig hebt. Je komt dan thuis met meer spullen dan je in gedachten had. Het maken van een boodschappenlijstje kan hier verandering in brengen. Bedenk voordat je naar de winkel gaat wat je écht nodig hebt en zet het in je telefoon of maak een papieren lijstje. Hierdoor koop je niet meer dan nodig is.

Zet de televisie niet op stand-by

Door de televisie de hele dag op stand-by te hebben staan, verbruik je veel stroom. Ongemerkt verbruik je ook stroom aan opladers en lampen die altijd in het stopcontact zitten. Door een verlengsnoer te kopen met een aan/uit-knop kun je binnen een handomdraai alle apparaten uit zetten als je er niet bent.

Lees en bekijk ook

Bron