Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Budget > Ben jij 31 jaar? Dan is dit het duurste jaar van je leven

Ben jij 31 jaar? Dan is dit het duurste jaar van je leven

Ben jij 31 jaar? Dan is dit het duurste jaar van je leven

Dat het leven duur is, hoeven wij je waarschijnlijk niet te vertellen. Je studie, je woning, je auto, je vakanties: het kost allemaal niet niks. En als je dan vol overgave het gezinsleven in stapt, krijgt je portemonnee het al helemaal zwaar te verduren. Denk: bruiloft (duur!) en kinderen (heel duur!). Ben je 31 jaar? Dan is dit zelfs het duurste jaar van je leven.

31 jaar

Ben je bijna 31 jaar? Dan is het tijd om eens even flink te gaan sparen voor het zover is. Volgens onderzoek van het Britse kredietbedrijf ClearScore is je 31ste levensjaar het duurste jaar van je leven. En dat heeft alles te maken met belangrijke mijlpalen.

Duurste levensjaar

De eerste échte financiële opdonder krijgen de meeste mensen als ze het huis uitgaan. Ineens moet je alles zelf betalen: je woning, je boodschappen, je verzekeringen. Plotseling moet er heel hard gewerkt worden voor die centen. Maar de grootste financiële struggles die komen pas later, rond ons 31ste. Dat komt volgens onderzoek doordat de gemiddelde mens op die leeftijd bezig is met trouwen, een huis kopen én een gezin stichten.

Lees ook
Koopzegels sparen suf? Waarom het superslim is om er juist nú mee te beginnen

Sparen maar

Deze drie ontzettend prijzige dingen komen vaak allemaal rond dezelfde periode. Als je bijna 31 jaar bent, en geschrokken bent van dit nieuws… we hebben nog meer slecht nieuws voor je! Uit hetzelfde onderzoek is een bedrag gekomen dat je zou moeten sparen voor dit bizar dure levensjaar. En dat bedrag is niet mals, namelijk €49.000,-. Ouch! Dat wordt de komende tijd op een houtje bijten! Ben jij de 31 al gepasseerd? Dan kun je opgelucht ademhalen, jij hebt je duurste levensjaar al achter de rug.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Beautify | Beeld: Getty Images