Je bent hier: Home > Branded content > Zo pak je dat litteken aan

Zo pak je dat litteken aan

Branded content
Zo pak je dat litteken aan

Ook jij hebt vast ergens een litteken. Niks meer aan te doen, zeg je? Goed nieuws: met een beetje smeren en masseren maak je zelfs wat oudere littekens minder zichtbaar. Hoe? Nou, zo!

Flair samen met VSM

Smeren
Een litteken kan zich in de eerste anderhalf jaar nog ontwikkelen. Die nieuwe cellen hebben veel vocht nodig, wat ze deels onttrekken aan de huid eromheen. Extra hydratatie is altijd welkom. Door te smeren met een crème hydrateer je niet alleen het litteken, maar ook de omliggende huid. Zo geef je het litteken een boost om mooi te genezen.

Masseren
Een litteken bestaat uit nieuwe huidcellen en kan de eerste anderhalf jaar nog veranderen. Met een massage help je je litteken soepel houden. Laat de wond wel eerst goed helen. Masseren en smeren gaan overigens prima samen.

Extraatje
Als je je litteken echt een extra handje wilt helpen, dan smeer je met een speciale littekencrème, zoals VSM Derma Calendulan. 59% van de testers van het testpanel* vinden dat hun litteken lichter is geworden.

Tasja (38): ‘Mijn litteken komt door een snee, die moest worden gehecht. Echt heel lelijk, maar dankzij de crème is het nu minder rood en mede daardoor minder zichtbaar.’

(Meer) smeren
Let op in de zon. Huidcellen in littekens hebben geen pigment (lees: zijn extra gevoelig voor UV-straling). Smeer je je niet goed in met zonnebrandcrème, dan kan je huid snel verbranden. De zon in? Check goed je zonnebrand crème om te zien hoe vaak je moet smeren.

Martine (47): ‘Ik had een ontsteking in mijn gezicht, die maar niet wegging. Gelukkig is het litteken dat ik eraan overhield door te smeren nu veel zachter en minder zichtbaar. Fijn, want dan pulk ik er ook niet meer aan.’

Ook bestaande littekens
VSM Derma Calendulan littekencrème verzorgt nieuwe en bestaande littekens. Een litteken verdwijnt nooit helemaal, maar hiermee kun je wel de roodheid en soepelheid verbeteren. Het testpanel geeft de crème dan ook een dikke 7,5 (en 85% raadt het aan familie en vrienden aan).

* Onderzoek uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 101 vrouwen met littekens (21-63 jaar), december 2017.

Shoppen is altijd een goed idee