Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > Wat doet je kat als jij nét even weg bent? Deze tips helpen bij onverwachte eigenschappen

Wat doet je kat als jij nét even weg bent? Deze tips helpen bij onverwachte eigenschappen

Branded content
Wat doet je kat als jij nét even weg bent? Deze tips helpen bij onverwachte eigenschappen

Flair samen met OHRA

Lief, ondernemend, gezellig… Dat is jouw kat. Maar hoe goed je hem ook denkt te kennen, een huisdier kan heel onvoorspelbaar zijn. Met soms vervelende gevolgen. Met deze adviezen speel je daar handig op in!

Toch een beetje verlegen
Was je kat altijd nieuwsgierig en vond hij bezoek wel gezellig? Als een kat ouder is, kan dat veranderen. Bezoek kan dan spannend zijn voor je kat. Laat hem zelf je gasten opzoeken, en zorg dat hij een ontsnappingsroute heeft. Ook een plekje waar hij zich kan verstoppen is aan te raden: je kat kan dan rustig kijken wanneer hij klaar is voor bezoek.

Alles onder controle
Een kat wrijft iedere keer zijn wang tegen meubels of geeft kopjes tegen deurposten of je benen. Zo markeert hij zijn omgeving en krijgt hij controle over zijn territorium. Als deze markeringen door een verhuizing of een nieuwe huisgenoot verstoord worden of verdwijnen, kan een kat last krijgen van stress. Hou je kat bij de verhuizing binnen op een kamer met eten, drinken, een kattenbak en zijn favoriete kleedje en speeltjes, waar zijn feromonen op zitten. Een beetje stress is niet erg, maar bij langdurige stress kan een kat ziek worden.

Liever even checken
Is je kat uitgegroeid van schattig klein poesje tot de schrik van de buurt? Houdt hij wel van een robbertje vechten? Dan is hij vast al wel eens gewond thuisgekomen. Een bezoek aan de dierenarts kan nodig zijn, met soms onverwacht hoge medische kosten. Fijn als je dan een goede huisdierenverzekering hebt.

Ruimte om te rennen
Verveling kan van je allerliefste huisdier een monster maken. En dan net als jij even niet thuis bent. Zorg daarom als je wat langer weg bent voor voldoende eten en drinken, en een schone kattenbak. Laat ook bij een paar kamers de deur open zodat hij de ruimte heeft. Katten houden er van om grotere stukken in huis te rennen. Ook is het slim om een krabpaal aan te schaffen. Zo voorkom je dat je kat als jij even niet oplet zijn nagels scherpt aan je bank.

Op naar nieuwe vrienden
Een tweede kat zorgt ervoor dat je kat een fijn speelmaatje heeft en zich niet verveelt. Maar voor je een tweede kat wil aanschaffen, ga na of je eigen kat nog wel voldoende sociale vaardigheden heeft. Zeker bij wat oudere katten kan dat lastig zijn, zij zijn gewend aan alle ruimte! Laat ze met elkaar kennismaken met de nieuwe kat in een bench: de nieuwe kat vormt dan nog geen bedreiging en jouw huisdier kan wennen aan een nieuwe geur. Let er verder op dat de tweede kat van het andere geslacht is en van dezelfde leeftijd. Geef elke kat ook een eigen kattenbak en eetbakjes. Beide dieren moeten genoeg tijd en ruimte krijgen om aan elkaar te wennen. Gebeurt dit te snel, dan is de kans groot dat het mis gaat en de nieuwe kat helaas weer weg moet.

Shoppen is altijd een goed idee