Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > Je tuin zomerklaar maken: zó doe je dat!

Je tuin zomerklaar maken: zó doe je dat!

Branded content
Je tuin zomerklaar maken: zó doe je dat!

Ramen en deuren open: het is tijd om de tuin in te richten. Maar voordat het genieten kan beginnen, roept de plicht: schrobben en boenen. Trek je oude kloffie aan, volg deze stappen en je tuin is klaar voor de zomer!  

Flair samen met Groenland

Tuinmeubelen boenen

Hoe staan jouw tuinmeubelen erbij na een lange winter? Waarschijnlijk kunnen ze wel een flinke sopbeurt gebruiken. Vul een emmer met warm water, voeg wat schoonmaakazijn toe en je meubelen zijn in een zucht weer schoon.

Ramen zemen

Om je ramen streeploos schoon te krijgen heb je een spons, microvezeldoek, ramentrekker, zeem en schoonmaakazijn nodig. Doe in een emmer (of een teil) lauwwarm water met wat schoonmaakzijn. Sop de ramen in om het ergste vuil eraf te halen. Maak daarna een nieuw sopje en boen hiermee de ramen opnieuw.

Maak je ramen met een ramentrekker van boven naar beneden schoon, laat de banen overlappen om geen strepen te krijgen. Toch strepen? Met een prop krantenpapier kun je ze verwijderen. Neem de kozijnen af met hetzelfde sopje en gebruik hiervoor de microvezeldoek.

Vlekvrij terras

Een mooi betegeld terras in je tuin, dan is ook het schoonmaken van de tegels een belangrijke klus. Vuiligheid verwijder je eenvoudig met een hogedrukreiniger. Heb je die niet, dan kun je er ook eentje huren bij de bouwmarkt. Een andere optie is met warm water en een bezem flink boenen totdat het vuil verdwenen is.

Barbecue schoonmaken

Voor je het weet draait de barbecue weer overuren, maak hem daarom alvast grondig schoon. Wist je dat daar een heel simpel trucje voor is? Maak een prop van aluminiumfolie en je boent daarmee in een handomdraai het rooster schoon.

En dan.. inrichten maar die tuin!

Groenland schoonmaakazijn

Tip: gebruik biologisch afbreekbare schoonmaakzijn
Schoonmaakazijn is een krachtig manusje-van-alles als het gaat om schoonmaken. Wist je dat Groenland Natuurlijk Schoonmaakazijn een natuurlijke oorsprong heeft en biologisch afbreekbaar is? Dat betekent dus effectief schoonmaken met een schoon geweten. Zelfs de verpakking is gemaakt van gerecycled PET-materiaal. Groenland Natuurlijk Schoonmaakazijn is verkrijgbaar in diverse frisse geuren: lavendel, citroen, eucalyptus, dennen, oceaan en bloemen. Verkrijgbaar vanaf €0,49 bij diverse supermarkten.

Groenland schoonmaakazijn logo

Shoppen is altijd een goed idee