Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > Zo haal je alles uit de kinderslaapkamer!

Zo haal je alles uit de kinderslaapkamer!

Zo haal je alles uit de kinderslaapkamer!

Zijn de kinderen een aantal dagen uit logeren? Dan is dit hét moment om hun kamer op te frissen. Chillen, slapen, huiswerk maken: hoe richt je zo’n kinderkamer het beste in?

 Flair samen met IKEA

1. Slapen en meer
Kleine slaapkamer? Dan is een hoogslaper handig. Zo combineer je meerdere functies: slapen en huiswerk maken of knutselen aan een bureau onder het bed. In een ruimere kamer kun je een groter bed plaatsen met opbergruimte onderin.

2. Kies je kleur
Kleur is van grote invloed op de sfeer van een woonruimte. Door te kiezen voor één opvallende kleur en de rest rustig te houden, creëer je een prettige balans.

3. Huiswerkhoek
Wat groeien ze toch snel op: je zoon of dochter heeft huiswerk. Zorg voor een aparte huiswerkhoek. Naast een bureau met voldoende opbergruimte is een verstelbare stoel handig – die groeit mee met je kind. En schaf slimme opbergers aan, dan is orde een koud kunstje.

4. #chillplek
Huiswerk af? Dan is het tijd om te chillen. Door een zacht kleed op de vloer te leggen, een aantal dikke kussens tegen de muur te plaatsen en een mooie klamboe op te hangen, zorg je voor een gezellig plekje.

5. Rommel beperken
Speelgoed, boeken, auto’s… Zorg voor voldoende opbergmogelijkheid. Ruim alles ’s avonds op in bijvoorbeeld rieten manden of dozen, zodat je kind rustig in slaap kan vallen.

Kinderslaapkamer productenSTUVA / FÖLJA Hoogslaper – LATTJO Kussen beer – JULES Kinderbureaustoel – ÖVERUD lampenkap – TJENA opbergdoos – STILLSAMT Dekbedovertrek  – LIVLIG Pluchen hond – KNOPPARP 2-zitsbank

Designdroom
Wil jij nog meer tips en inspiratie opdoen voor de kinderslaapkamer? Kijk dan naar een nieuwe aflevering van het tv-programma Designdroom. In het programma strijden zes designers om de titel ‘beste interieurdesigner van Nederland’. Ze pakken woondilemma’s aan met handige woonoplossingen. Voor iedereen die van wonen, inrichten en slimme woonoplossingen houdt. Iedere woensdag om 21.30 uur bij SBS6. Presentatie: Jeroen van der Boom.

IKEA