Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > Redactrice Anne-Flore test: Braun Silk.expert Intense Pulsed Light

Redactrice Anne-Flore test: Braun Silk.expert Intense Pulsed Light

Redactrice Anne-Flore test: Braun Silk.expert Intense Pulsed Light

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: ik heb een lichtelijke obsessie met het scheren van mijn benen. En mijn oksels moeten er ook iedere dag aan geloven, want als ik ergens de kriebels van krijg, dan is het wel lichaamshaar. Call me crazy, maar t’is echt waar. Dus toen ik de kans kreeg om een ontharingssysteem uit te testen, zei ik dan ook volmondig ‘ja’!

Wat is het precies?
Ik teste het Braun Silk.expert IPL hair removal system. Een hele mond vol, maar in feite is het niets meer en niets minder dan een apparaatje waarmee je gemakkelijk thuis ongewenste haartjes permanent kunt verwijderen. De Braun Silk.expert werkt op basis van de Intense Pulsed Light (IPL) technologie, een op licht gebaseerde technologie die voorkomt dat de haartjes terug groeien. De ideale lichaamszones om dit apparaatje voor te gebruiken zijn: armen, benen, onderarmen, bikinilijn en het gezicht tot onder de jukbeenderen.

Flair_Laser_Apperaat

Hoe werkt het?
De Braun Silk.expert werkt door ónder het huidoppervlak het stofje Melanine in donkere haartjes aan te pakken Door regelmatig gebruik helpt de lichtenergie te voorkomen dat ongewenste haartjes het huidoppervlak kunnen bereiken, waardoor je uiteindelijk niet meer met een scheermesje in de weer hoeft. Dat klinkt toch als een feestje?

Aan de slag!
Goed. De eerste stap in de richting van permanente ontharing, was het laten lezen van mijn teint door het apparaatje. De huidsensoren lezen mijn huidtype, zodat de intensiviteit van de lichtflitsen tijdens het laseren daaraan aangepast worden. Ik besloot mijn oksels als eerste te gaan ontharen met de Braun Silk.expert. En omdat ik geen idee had hoe het zou voelen, vond ik het stiekem best spannend om het kleine apparaatje tegen mijn oksel te houden. Maar het lezen van mijn huidtype was volkomen pijnloos, en daardoor had ik al gauw de moed verzameld om tot het echt werk over te gaan.

Flair_Laser_Flore

Tried & tested
Nadat ik de handleiding grondig had doorgelezen, ben ik aan de slag gegaan. Door te drukken op de behandelingsknop bovenop het apparaatje, begon het te flitsen. En dat was toch best een beetje gevoelig. Het was zeker niet pijnlijk te noemen, maar ik voelde wél een klein prikje bij iedere lichtflits. Niet té pijnlijk, dus ik zette dapper door. Pas toen ik later mijn benen laserde, merkte ik dat alleen de oksel een gevoelige plek is om te ontharen. Dit komt doordat de huid daar een stuk dunner is dan op andere plekken die je ontharen kunt. Dus dat was een grote meevaller!

Eindoordeel
Het heeft even wat voorbereiding nodig gehad, want de handleiding doorlezen vereist best wat focus. Maar daarna is het een klusje wat je super simpel thuis kunt doen. Ik deed het gewoon op de bank, tijdens het kijken van een nieuwe aflevering van Pretty Little Liars. Omdat het bijna pijnloos is en de Braun Silk.expert gemakkelijk in de hand ligt, is het klusje zo geklaard. Ik ben pas halverwege met de behandeling, dus mijn haartjes zijn nog niet volledig weg. Aangeraden wordt om het zo’n 12 weken te herhalen, dus ik heb nog even te gaan. Maar ik zie al wel dat de stoppeltjes onder mijn armen minder worden, dus kan ik met overtuiging zeggen dat ik mijn missie tot definitief ontharen zeker voort ga zetten. Bye bye scheermesjes!

Lijkt het jou ook een fijn vooruitzicht om niet langer te hoeven scheren? Hou dan de site in de gaten, want binnenkort geven we één Braun Silk.expert apparaatje weg ter waarde van €344,95,-!