Je bent hier: Home > Branded content > Kerstproof: paddenstoelenbouillon onder een dakje

Kerstproof: paddenstoelenbouillon onder een dakje

Branded content
Kerstproof: paddenstoelenbouillon onder een dakje

Het MAGGI bouillonblokje is al meer dan honderd jaar een held in vele keukens. Oma gebruikte het in de soep, moeders in de saus, maar misschien wil jij het juist wel wat spannender. MAGGI snapt dat als geen ander. Dus werd de smaak verfijnd en een nieuw jasje bedacht. Probeer de nieuwe smaak zelf en maak deze paddenstoelenbouillon. En met het feestelijke dakje van bladerdeeg helemaal kerstproof.

Flair samen met MAGGI

Ingrediënten voor 6 personen:

2 stuks MAGGI Bouillon Kip tabletten
1 liter water
1 bosje bieslook
300 gram paddenstoelen (bijvoorbeeld oesterzwammen, eekhoorntjesbrood of cantharellen)
10 plakken korstdeeg
1 ei

Bereidingswijze:
• Verwarm de oven voor op 180°.
• Los de MAGGI Bouillon Kip tabletten op in 200 ml kokend water en vul aan met koud water tot 1 liter.
• Snijd de bieslook fijn, borstel de paddenstoelen af en scheur ze in kleine stukjes.
• Laat de korstplakken ontdooien en steek er rondjes uit die 2 cm. groter zijn dan de soepkommen waar je de soep in serveert.
• Doe de paddenstoelen en bieslook in de soepkom en giet er bouillon op tot ongeveer 1/3 onder de rand.
• Maak het deeg voor de korst iets vochtig aan de rand en plak deze op de soepkom.
• Kluts een ei los en smeer het deeg in, wacht een paar minuten en smeer nogmaals in.
• Zet de soepkommen in de oven en bak ze in 20 minuten af – tot de korst gaar is.
• Pas op! De soepkommen zijn nu erg heet. Laat ze 5 tot 10 minuten afkoelen voor je het gerecht opdient.
Tip: Giet voor een crèmige bouillon eens een beetje slagroom of koksroom bij de bouillon. Leg eens een paar geschaafde amandelen op het deeg direct na de tweede keer insmeren.

Ook lekker: romige risotto met garnalen

Logo maggi

Shoppen is altijd een goed idee