Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > Dit is de állerleukste paastraditie (en het kan nu ook online!)

Dit is de állerleukste paastraditie (en het kan nu ook online!)

Branded content
Dit is de állerleukste paastraditie (en het kan nu ook online!)

Het leukste moment van Pasen: samen met de kids eieren zoeken! Waar komt die paastraditie eigenlijk vandaan?

Flair samen met HEMA

Symbool van nieuw leven
Lente, Pasen en eieren, ze horen onlosmakelijk bij elkaar. Dat zit zo: het voorjaar staat gelijk aan nieuw leven. Eieren zijn daarvan een eeuwenoud symbool. Uit een ei ontstaat immers iets heel nieuws. Daarom eten we juist ook met Pasen eieren. Verder stopten boeren vroeger eieren in de grond van hun akkers; daar zou de grond vruchtbaarder van worden. Daar komt de traditie vandaan dat we eieren verstoppen in de tuin. Echte eieren die mooi versierd zijn, of chocolade-eieren in verrassende smaken.

De Paashaas is écht
En de Paashaas, waar komt die dan vandaan? Nou, die bestaat gewoon écht! In de rest van de wereld is hij al beroemd, maar dit jaar komt hij ook naar Nederland en neemt hij zijn hele familie mee, speciaal voor HEMA. De familie Paashaas helpt je met het versieren van je huis, het verstoppen van de eieren en zorgt ervoor dat het hele gezin er op z’n paasbest uitziet.

Maak hier kennis met de familie Paashaas:

 

Zoeken is een serieuze zaak
Eieren verstoppen is overigens best een serieuze zaak. Want wist je dat één op de vier vrouwen stiekem in de gaten houdt waar de Paashaas de eieren verstopt? Dat blijkt uit onderzoek van HEMA (2016). En de mannen houden ‘m helemaal scherp in de gaten, want van hen speelt zelfs meer dan de helft vals bij het eieren zoeken.

 

Samen speuren bij HEMA
Natuurlijk kun je thuis in de tuin eieren verstoppen, maar éxtra leuk is het om mee te doen met eieren zoeken in de winkels van HEMA. De familie Paashaas heeft daar overal eieren verstopt. Vanaf 3 april kun je meedoen aan het zoekspel. Voor kinderen die alle eieren gevonden hebben, ligt er een leuke knutselplaat klaar.


Online kun je ook eieren zoeken bij HEMA. Ze staan overal verspreid in de webshop. Als je ze allemaal vindt, en je besteedt 20 euro in de webshop, dan krijg je een kortingsvoucher van 5 euro cadeau. Wij zeggen: meteen verzilveren bij een volgend bezoek!

 

 

Shoppen is altijd een goed idee