Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > Overlijdensrisicoverzekering ook slim bij huren

Overlijdensrisicoverzekering ook slim bij huren

Overlijdensrisicoverzekering ook slim bij huren

Heb je er wel eens aan gedacht om je leven te verzekeren? Het klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar dat is het niet. Met een overlijdensrisicoverzekering bescherm je nabestaanden tegen financiële zorgen. Dit is nodig wanneer je een hypotheek afsluit, maar ook als je huurt is het een overweging waard. Het zit namelijk zo:

Flair samen met Centraal Beheer

Huren kan heel fijn zijn. Je hoeft je niet bezig te houden met onderhoud, lekkage of rioleringsproblemen. Als dat gebeurt bel je de eigenaar, en stuur je de rekening naar de verhuurder.

Nabestaanden beschermen
Maar als huurder heb je wél te maken met maandelijks terugkerende vaste lasten. De huur zelf, servicekosten, energiekosten, gemeentelijke belastingen en andere verzekeringen. Je moet er dus niet aan denken dat dan je inkomen wegvalt door overlijden. Je wilt natuurlijk graag dat je nabestaanden kunnen blijven wonen waar ze wonen. En de dingen doen die ze nu ook doen.

Voor-stel-je-dat…
Met een overlijdensrisicoverzekering bescherm je nabestaanden tegen financiële zorgen, mocht jou dus iets overkomen. Zij krijgen dan eenmalig een bedrag uitgekeerd, voor als je er niet meer bent. Zo behoed je nabestaanden jouw vaste lasten op te vangen of om schulden op zich te nemen. En dat is een fijne gedachte.