Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > O jee, je bent voor hem bezweken. Waar ben je aan begonnen?

O jee, je bent voor hem bezweken. Waar ben je aan begonnen?

Branded content
O jee, je bent voor hem bezweken. Waar ben je aan begonnen?

Flair samen met OHRA

Zo’n schattige pup laat je hart smelten. Maar kleine puppy’s worden ook een keer groot. Hoe zorg je ervoor dat je geen spijt krijgt van de aanschaf van je hond? 3 tips.

Heb je genoeg plek?

Voordat je een hond aanschaft zijn er veel dingen waar je goed over moet nadenken. Heb je voldoende plek in je huis? Heb je genoeg tijd voor de opvoeding en verzorging van het dier? En heb je al nagedacht over de kosten van een hond? De voeding, de dierenarts, de jaarlijkse inentingen. Het is slim om van te voren voor jezelf een lijstje te maken, zodat je goed weet welke kosten er bij komen kijken.

Heb je tijd om met hem op cursus te gaan?

Net als met mensen valt er bij huisdieren veel aan te leren in hun jonge jaren. Zorg daarom dat je met een puppy vroeg begint met opvoeden. Dat kost tijd! Neem hem mee op cursus, leer hem goed wie de baas is. En leer hem ook in huis: daar mag je wel komen, daar niet. Ook is het slim de hond te ‘socialiseren’. Zorg dat hij verschillende plekken, mensen en geluiden leert kennen. Zo heb je op latere leeftijd de minste kans op onverwachtse reacties wanneer hij ergens van schrikt.

Heb je al een huisdierenverzekering?

Een hond is en blijft een dier, en dieren blijven onvoorspelbaar. Ook als je hond nog zo braaf is, kan hij bijvoorbeeld buiten met spelen in een gevecht met een andere hond terechtkomen. Met alle gevolgen van dien.
En een ongeluk zit in een klein hoekje. Op straat kan je hond zomaar oversteken. En stel je voor dat hij dan net wordt aangereden door een fietser en zo zijn pootje breekt. Mocht zoiets gebeuren, dan ben je heel blij als je een huisdierenverzekeringhebt afgesloten. Zo kom je bij de dierenarts niet voor hoge onvoorziene kosten te staan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shoppen is altijd een goed idee