Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > De leukste boekentips voor Sinterklaas

De leukste boekentips voor Sinterklaas

De leukste boekentips voor Sinterklaas

Op 12 november komt de goede Sint alweer naar ons land. En dat betekent dus dat er weer nagedacht moet worden over leuke schoencadeautjes en natuurlijk over cadeaus voor in de zak op 5 december. En wat is er nou een beter cadeau dan een boek?

Flair met Disneyboeken

Uit onderzoek blijkt dat kinderen het heerlijk vinden om te worden voorgelezen, zo vraagt 9 op de 10 kinderen er zelf om om te worden voorgelezen. Zeker weten dus dat ze met Sinterklaas heel blij zullen zijn als hun boekencollectie wordt uitgebreid! Om je te helpen hebben wij onze favoriete kinderboeken alvast op een rijtje gezet!

De Verhalen van Kleine Beer

Voor alle grote en kleine fans van het beroemde berenduo is er nu een boek waarin alle vier de prentenboeken over Grote en Kleine Beer van Martin Waddell verzameld zijn.

de-verhalen-van-kleine-beer-waddell

Disney boeken serie

Het is een collectie van 10 beroemde Disney verhalen die opnieuw zijn uitgevoerd in een serie prachtige geïllustreerd voorleesboekjes. De Disney voorlees collectie bevat de verhalen: Babmi, Finding Dory, Op zoek naar Nemo, Jungle Boek, The Lion King, Peter Pan, Pinokkio, De kleine Zeemeermin, Sneeuwwitje en de zeven dwergen en Robin Hood.

Koop de Disney Voorlees Collectie nu voor maar €49,95 in plaats van voor €99,95.

700x425_aanb-pos_dvc

Het Rode Kippetje en andere dierenverhalen

Een heerlijk kinderboek van Max Velthuijs, de alom bekende en geliefde schrijver/tekenaar, hij werd bekroond met vele prijzen en vertaald in eenentwintig landen. Misschien ben je zelf ook nog wel opgegroeid met zijn verhalen? Vier van zijn dierenverhalen zijn nu gebundeld in dit mooie prentenboek.

9200000016023304

De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller

Thé Tjong-Khing, geroemd om zijn prachtige illustraties, is een meester in het vertellen van verhalen. De bekende sprookjes die hij op een eigentijdse manier vertelt, zijn precies lang genoeg voor de kleintjes om voor te lezen. Ook oudere kinderen en alle volwassenen zullen volop genieten van de meesterlijke verhalen. In `De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller‘ zijn de 30 bekendste sprookjes gebundeld. Thé Tjong-Khing won eerder voor zijn illustraties onder meer drie Gouden Penselen, een Zilveren Penseel en de Woutertje Pieterseprijs.

1001004010208694

Dolfje Weerwolfje

Dit is het eerste deel uit de bekende serie ‘Dolfje Weerwolfje‘ van Paul van Loon. De ouders van Dolfje zijn verdwenen toen Dolfje drie jaar was. Hij woont nu bij de ouders van zijn vriendje Timmie. Op zijn zevende verjaardag ontdekt hij dat hij een weerwolf is. Het fenomeen weerwolf wordt niet echt angstaanjagend beschreven, maar meer als een ‘normaal’ gegeven. De opa van Dolfje blijkt ook een weerwolf te zijn en hij geeft zijn kleinzoon dan ook tips om in het gewone leven zijn weg te vinden. Een met humor geschreven verhaal.

9200000052023805

De mooiste vis van de zee

Dit boek van Marcus Pfister is inmiddels ook een klassieker. Het werd in 2014 opnieuw uitgegeven. In ‘De mooiste vis van de zee‘ staan vijf avonturen van Regenboor. Een heerlijk boek voor de kleintjes.

9200000027972129

Er was eens een prins en die wou een prinses

Een leuk boek van Martine Bijl voor kinderen vanaf 4 jaar. Het boek bevat 7 traditionele sprookjes op rijm en is ontzettend leuk om voor te lezen. In ‘Er was eens een prins en die wou een prinses‘ staan de verhalen: De prinses op de erwt, De wolf en de zeven geitjes, De nachtegaal, Het lelijke eendje, De gouden bal, De nieuwe kleren van de keizer en De gelaarsde kat.

9200000035871205

Het grote Annie M. G. Schmidt voorleesboek

Alle mensen en dieren in de wereld van Annie M.G. Schmidt zijn familie van elkaar. Wist jij dat Floddertje familie is van Slordige Saartje? En Wiplala van Pietertje Pluim? Dat Minoes al net zo’n hekel heeft aan nare overjassen als Isabella Caramella? In ‘Het grote Annie M.G. Schmidt voorleesboek‘ kom je de hele Schmidt-familie tegen: Otje en Abeltje, tante Patent en Jip en Janneke, Ibbeltje en Wiplala, Floddertje en Pluk en ga zo maar door. Ook haar versjes en andere verhalen ontbreken natuurlijk niet in deze bloemlezing. Net zo min als de tekeningen van Fiep Westendorp. Maar er zijn ook illustraties van Thé Tjong-Khing, Jan Jutte, Margriet Heymans, Harrie Geelen, Martijn van der Linden en anderen.

1001004002411658

Raad eens hoeveel ik van je hou, pop-up editie

‘Grote Haas, kom eens hier met je oren. Ik moet je iets héél belangrijks vertellen. Raad eens hoeveel ik van je hou?’

Hazeltje en Grote Haas willen elkaar graag laten zien hoeveel ze van elkaar houden. Telkens als Hazeltje iets bedacht heeft, doet Grote Haas daar nog een schepje bovenop.

Dit prachtige kinderboek van Sam McBratney en Anita Jeram is er nu ook in een luxe pop-up editie. ‘Raad eens hoeveel ik van je hou‘ is een heerlijk boek om te lezen voor het slapengaan.

666794831

Kom je dansen boze heks?

Het is feest in het bos! De haas, de uil en de egel zijn al dagen bezig met de voorbereidingen. Maar met al die herrie kan de boze heks haar toverdrank niet maken. En als die mislukt, wordt ze Heel Verschrikkelijk Boos…

Het eerste enige echte prentenboek over de boze heks. Een feest voor iedereen!

9200000040188469

Lees ook:

12 leuke feitjes over voorlezen

COLUMN Voorlezen

BEWEZEN: van boeken lezen ga je langer leven

Shoppen is altijd een goed idee