Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > Handige tips! Zo verlicht je de kinderkamer

Handige tips! Zo verlicht je de kinderkamer

Handige tips! Zo verlicht je de kinderkamer

De kamer van je kind moet een plekje zijn waar hij zich lekker voelt. Daar hoort een mooie lamp bij. Van roze babylamp tot voetballamp: keus genoeg!

Flair samen met Directlampen

Net als in je woonkamer bepaalt ook de kamer van je kind de verlichting voor een groot deel de sfeer. Maar wordt het een hanglamp, muurlamp, bedlampje, tafellamp of vloerlamp? Bij het kiezen van de lampen is een lichtplan handig als leidraad. De regels? Zorg voor basisverlichting die gelijkmatig licht verspreidt in de ruimte, bijvoorbeeld een plafondlamp. Voeg gericht licht toe met sfeerverlichting, zoals een schemer- of vloerlamp. Een bijzonder hoekje uitlichten doe je met accentverlichting.

Lichtplan
Zeker als je kind nog klein is, heb je voldoende licht nodig. Een hanglamp of plafondlamp is dan heel praktisch. Voor extra sfeer zorgt een muurlampje. Dat is er in veel stijlen: van een piratenschip tot een schapenlampje. Ook vloerlampen zijn een sfeervolle aanvulling. Een bedlampje zorgt voor knus licht voor het slapengaan en is handig als jullie ’s avonds nog samen een boekje lezen.

Tieners
Hoe ouder je kind wordt, hoe duidelijker zijn passies en voorkeuren. En dus willen veel tieners hun kamer totaal veranderen. Waar speelgoed lag komen loungekussens, zoete tinten worden stoere kleuren en de dierenlamp maakt plaats voor de voetballamp. Het lichtplan blijft in principe hetzelfde. Vergeet vooral niet een hippe tafellamp voor het maken van huiswerk.

Mixen maar!
Er is veel keus in kinderlampen. De nieuwste trend is de Scandinavische look met lampen in rustige pasteltinten (mintgroen en zachtroze), zwart en wit. Durf ook eens verschillende stijlen te mixen. Een lief wandlampje matcht bijvoorbeeld heel goed met een stoere industriële vloerlamp. Verder doet een ‘volwassen’ witte of zwarte lamp het vaak goed in zo’n kleurige kinderkamer.