Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > Een feest van de Zonnebloem bracht ze samen!

Een feest van de Zonnebloem bracht ze samen!

Een feest van de Zonnebloem bracht ze samen!

Willy (37) en Marijke (31) keken elkaar voor het eerst in de ogen tijdens een feest van de Zonnebloem in 2009 in Tiel. Inmiddels zijn ze alweer 7 jaar samen en onlangs zelfs ouders geworden van een dochtertje: Lieze.

Flair samen met de Zonnebloem

Het Zonnebloemfeest werd georganiseerd voor jongeren met en zonder beperking. Marijke zag Willy een tijdje klungelen bij het buffet toen ze besloot hem een handje te helpen. Voor ze het wisten, zaten ze twee uur te kletsen over van alles en nog wat. Willy was tijdens die avond erg onder de indruk van Marijke. Als ik over een maand nog aan haar moet denken, stuur ik haar via Hyves een berichtje, dacht hij bij zichzelf. En dat deed hij!

Eerste date
Al snel volgde een eerste date in Eindhoven. ‘Willy kwam me ophalen in zijn aangepaste auto. Hij parkeerde vlak bij het restaurant en stapte uit om zijn rolstoel achter uit te laden. Een man en een vrouw die langsliepen, keken me heel boos aan, omdat ik voorin was blijven zitten en Willy niet hielp. Maar dat wilde hij juist niet: Willy wilde aan mij bewijzen dat hij heel zelfstandig is. Dat was wel even een ongemakkelijk moment.’ De date verliep verder heel gezellig en sindsdien zijn Willy en Marijke een stel.

Zeilvakantie
Ze besloten in 2011 als deelnemers met de Zonnebloem mee te gaan zeilen op de Waddenzee. Marijke had al wat zeilervaring, maar Willy niet en hij wilde dit graag een keer meemaken. ‘Het was zo’n heerlijke vakantie. We hebben zelfs een keer op het dek geslapen. En op een gegeven moment hebben we bij hoog water midden op zee gewacht tot al het water was weggetrokken. Via de loopplank kon ik toen naar beneden rijden. En zo stond ik ineens, in mijn rolstoel, midden in die immense, drooggevallen Waddenzee. Je voelt je dan heel klein. Het is gewoon onbeschrijflijk, zo mooi was dat.’

Zonnebloem lowZonnebloem low2

Ondernemend
Gelukkig heeft zijn dwarslaesie Willy er nooit van weerhouden dingen te ondernemen. Willy en Marijke houden allebei van reizen en ondernemen veel samen. Ik heb een sociaal-juridische achtergrond, heb jarenlang bij ANGO (Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie) gewerkt en vervulde een adviserende rol bij het opzetten van de jongerentak van de Zonnebloem.’ In 2015 heeft Willy zijn eigen internetbedrijf opgestart: Maslie.nl, waar Marijke binnenkort ook voor gaat werken.

Er kan zo veel meer dan je denkt
Wat betekent een onvergetelijke dag voor mensen met een handicap? Antwoord: ontzettend veel! En samen met vrijwilligers en donateurs van de Zonnebloem kun jij dat mogelijk maken. Marijke is daar dus zelfs de liefde van haar leven tegen het lijf gelopen. Wil jij mensen met een lichamelijke beperking de reis van hun leven bezorgen? Steun dan de Zonnebloem met een donatie en klik hier