Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > Zo wordt je slaapkamer de fijnste plek van het huis

Zo wordt je slaapkamer de fijnste plek van het huis

Zo wordt je slaapkamer de fijnste plek van het huis

Je wordt er ’s ochtends wakker en het is de plek waar je de dag afsluit: je slaapkamer. Die verdient dezelfde aandacht als de rest van je huis. 

 Flair samen met IKEA

Kim Wolthof is Interior Designer bij IKEA en jurylid van het tv-programma Designdroom. Dit zijn haar tips voor het inrichten van de slaapkamer:

Slaapkamer op chic
“Hotelkamers stralen vaak rust en sereniteit uit. De geheime ingrediënten? Gebruik lekker veel dikke kussens, leg een plaid op je bed en plaats een zacht kleed op de vloer. Ga voor natuurlijke materialen voor de juiste sfeer. Handig: een bed met opbergruimte onderin, zodat je de kussens ’s avonds gemakkelijk kunt opbergen.”

Plek voor je kleding
“Zet een kledingrek neer voor je kleren die nog niet de was in hoeven of om je kleding voor de volgende dag klaar te hangen. Dan kunnen de kledingstukken alvast luchten en kun je uitkijken naar morgen.”

Mooie lichtinval
“Raambekleding zorgt er niet alleen voor dat het ’s avonds lekker donker is, maar zorgt ook overdag voor mooie lichtinval. Je creëert dynamiek door én rolgordijnen of vitrage én overgordijnen op te hangen.”

Gooi maar in de groep
“Met woonaccessoires maak je het geheel af. Door spullen bij elkaar te zetten in groepjes, houd je het rustig. Zet bijvoorbeeld verschillende planten op de grond bij elkaar. Het staat niet alleen gezellig, het is ook gezond.”

IKEA slaapkamerNORDLI bedframe – IKEA PS 2017 Kandelaar voor 3 kaarsen – IKEA PS 2017 Bijtafel op wielen – SINNERLIG Hanglamp bamboe – EUPHORBIA potplant – GRÖNADAL schommelstoel – RIGGAD bureaulampIKORNNES staande spiegel


TV-tip: Designdroom

Wil jij nog meer tips en inspiratie opdoen voor jouw slaapkamer? Kijk dan naar een nieuwe aflevering van het tv-programma Designdroom. In het programma strijden zes designers om de titel ‘beste interieurdesigner van Nederland’. Ze pakken woondilemma’s aan met handige woonoplossingen. Voor iedereen die van wonen, inrichten en slimme woonoplossingen houdt. Iedere woensdag om 21.30 uur bij SBS6. Presentatie: Jeroen van der Boom.

IKEA