Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Branded content > WIN! Deel jouw Touch moment en maak kans op mooie prijzen

WIN! Deel jouw Touch moment en maak kans op mooie prijzen

WIN! Deel jouw Touch moment en maak kans op mooie prijzen

Een knuffel, een zoen, een heftige vrijpartij, maar ook een kind baren, borstvoeding geven of elkaar op een liefdevolle manier aanraken, al deze uitingen brengen iets teweeg, namelijk; dat je je gelukkiger voelt. Deel nú jouw Touch moment en maak kans op mooie prijzen!

Flair samen met Sanex

Het hormoon wat we allemaal hebben
Uit verschillende studies is gebleken dat het hormoon oxytocine, ookwel liefkozend het liefdes-of knuffelhormoon genoemd, wordt vrijgemaakt in de hersenen bij al deze vormen van aanraking. Waardoor je je geliefd en dus gelukkiger voelt. Het zorgt er onder andere voor dat je je extreem verbonden (zult) voelen met je pasgeboren baby’tje, dat je je helemaal wilt verliezen in een monogame relatie en dat je libido wordt verhoogd, oh la la! Linette (45) is sinds kort weer verliefd: “Tijdens mij vorige huwelijk miste ik warmte en genegenheid. Na mijn scheiding kon ik niet vermoeden dat ik drie maanden later toch weer verliefd zou worden. Zó verliefd zelfs, dat ik de hele tijd bij hem wil zijn. We knuffelen continue en van die aanrakingen word ik zo blij!”

Stralen door een aanraking
Maar dit ‘geluks’ hormoon doet zelfs nog meer. Naast dat oxytocine je laat ‘stralen van liefde’ voor een ander maakt het je ook minder bang en gestrest waardoor je je makkelijker openstelt voor anderen. Dit verhoogt automatisch je empathisch vermogen en schijnt zelfs een positief effect te hebben op de spijsvertering. En dat allemaal door middel van een aanraking!

Acht knuffels per dag
Neurowetenschapper Paul Zak somt het perfect op in een interview op het Amerikaanse netwerk TED. Hij legt uit dat oxytocine je met andere mensen verbindt en dat het je laat voelen wat andere mensen voelen. En ook over het principe zegt Zak: “Het is zo makkelijk om de hersenen aan te zetten tot het aanmaken en vrijlaten van oxytocine.” Zijn favoriete en vooral meest simpele manier om dit te doen is: “Kom hier. Geef me een knuffel.” Zak’s recept voor een gelukkiger leven? Acht knuffels per dag.

WIN! Deel jouw Touch moment en maak kans op mooie prijzen
Aanraking als basisbehoefte is wat Sanex uit wil dragen met de nieuwe Sanex Touch Campagne. Dus waar wacht je nog op? Raak iemand aan van wie je houdt, want aanraking is wat je in leven houdt. Deel jouw bijzondere Touch moment op Instagram (zorg ervoor dat je profiel op openbaar staat zodat wij je Touch moment kunnen terugvinden) met #sanextouch en #flair en maak kans op de volgende prijzen:

  • 1e prijs; 1x Wellness Voucher t.w.v. €100,- te besteden op 28 verschillende locaties in Nederland.
  • 2e prijs; 1x Sanex Verwenpakket met Sanex producten en leuke extra’s.

sanex_oxitocin