Met dit druilerige, koud weer hunkeren we meer dan ooit naar een strandvakantie. Een blauwe lucht, een wit strand en zon-zon-zon! Alsof de Hollandse winter nog niet genoeg reden is om te vertrekken, is er nu ook eindelijk wetenschappelijk bewijs dat een strandvakantie goed is voor je gezondheid.  

Onderzoek van de Michigan State University toonde namelijk aan dat mensen die in een omgeving wonen met veel blauw – de zee, de lucht – minder psychische problemen hebben dan mensen die in een omgeving wonen waar dat niet het geval is. Kijk even naar buiten: blauw of grijs? Our point exactly…

strand
copyright: giphy

Wonen bij een azuurblauwe zee zou je mentale gezondheid verbeteren, geestelijke ontspanning verbeteren en de zintuiglijke prikkels verminderen. Het resultaat? Een meer ontspannen en daarmee gezondere levenshouding. De onderzoekers keken trouwens ook naar mensen die wonen in een groene omgeving, met veel natuur en bos, maar die scoorden minder goed dan de mensen die elke ochtend wakker worden met het ruisen van de zee.

Natuurlijk is een weekje Albufeira niet hetzelfde als een leven lang wonen aan de Côte d’Azur (was het maar zo’n feest), maar met een week of drie kom je vast een eind in de buurt van de ultieme mentale ontspanning.

Meer argumenten hebben wij in ieder geval niet nodig!

Lees ook:

Bron: Marie-Claire.nl