Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Acties > Win bioscoopkaarten voor Woman in Gold

Win bioscoopkaarten voor Woman in Gold

Win bioscoopkaarten voor Woman in Gold

Woman in Gold is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Maria Altmann, een Holocaust overlevende vrouw die al jaren in gevecht is met de Oostenrijkse overheid om enkele familiestukken, waaronder een iconisch schilderij van Gustav Klimt. Het beroemde schilderij is van haar familie op een wrede manier afgenomen door de Nazi’s, net voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Flair geeft kaarten weg voor deze film!

Samen met haar advocaat strijdt ze tot aan de Hoge Raad aan toe om de kunstwerken naar huis te brengen…Naast Ryan Reynolds en Helen Mirren schitteren onder meer Katie Holmes, Daniel Brühl en Max Irons in Woman in Gold.

Wanneer de Joodse Maria vanwege het naderende naziregime moet vluchten naar Amerika, laat ze samen met haar familie alles achter. De familie raakt hierbij ook vijf belangrijke schilderijen kwijt. Na de oorlog eindigen de kunstwerken in de handen van de Oostenrijkse overheid, die ze tentoonstelt in diverse musea. Eén van vijf kunstwerken was het schilderij ‘Portret van Adèle Bloch-Bauer I’ van de beroemde Weense schilder Gustav Klimt.

Wanneer Maria hierachter komt, slaat ze de handen ineen met de jonge advocaat Randol Schoenber. Samen vechten ze ruim een decennium  lang om de belangrijke stukken terug te krijgen.Het schilderij van Klimt werd in 2006 voor 135 miljoen Amerikaanse dollar geveild, waarmee het één van duurst geveilde schilderijen allertijden is. Woman is Gold is een ontroerend waargebeurd verhaal over de strijd van een oorlogsslachtoffer.

Winnen

Kun je niet wachten om deze prachtige film in de bioscoop te bewonderen? Laat dan snel je gegevens achter in het winformulier en maak kans!