Je bent hier: Home > Acties > Recept: Zoete aardappel wraps van Lisa Goes Vegan + WINACTIE!

Recept: Zoete aardappel wraps van Lisa Goes Vegan + WINACTIE!

Acties
Recept: Zoete aardappel wraps van Lisa Goes Vegan + WINACTIE!

Foodblogger Lisa Stel van het blog Lisa Goes Vegan heeft niet alleen een vlotte babbel en een aanstekelijke lach. Ze maakt ook nog eens de lekkerste plantaardige gerechten. Haar filosofie? Lekker en gezond eten hoeft helemaal niet moeilijk of tijdrovend te zijn. En daar zijn wij het helemaal mee eens!

We bezochten Lisa in haar Amsterdamse appartement, waar ze in een handomdraai een heerlijke wrap op tafel toverde. Zónder dierlijke producten, maar mét allerlei verrassende ingrediënten. In onderstaande video laat ze zien hoe je deze wrap heel gemakkelijk zelf kunt maken. Yum!

Gepofte zoete aardappel wrap

Ingrediënten voor 4 wraps

  • 4 wraps (evt. meergranen wraps)
  • 2 zoete aardappels
  • 1 bakje zongedroogde tomaat of pittige hummus
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 rode paprika
  • 1/2 komkommer
  • handje tuinkers
  • 1 zakje sla (veldsla bijvoorbeeld)
  • 1 theelepel komijnpoeder/zaadjes, peper & zout

Methode

Verwarm de oven voor op 180 graden (indien je een grillstand hebt, doe deze ook aan)
Was de zoete aardappel en verwijder rare plekjes. Prik met een vork gaatjes in de aardappels en besprenkel ze met wat olijfolie, peper en komijnzaadjes. Leg ze op een bakplaat en ‘pof’ ze in ongeveer 35 minuten totdat ze zo zacht zijn dat je mes er doorheen glijdt. Lukt dit nog niet en gaat het te langzaam? Snijd ze dan doormidden en pof ze nog iets langer.

Snijd de avocado’s, paprika en komkommer in reepjes en knip de tuinkers af.
Wil je de wraps een beetje warm en knapperig? Verwarm dan één kant van de wrap in een koekenpan op middelhoog vuur voor 2 minuten totdat ze goudbruin zijn. Leg ze op een bord met de knapperige en warme kant aan de onderkant.

Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd ze in blokjes. Besprenkel met wat zeezout.
Besmeer de wrap met hummus, leg daarna de sla erop. Beleg verder met de zoete avocado reepjes, paprika, komkommer,  Voeg eventueel nog een extra lepel hummus toe. Pas op dat je ze niet te vol doet! Dan kunnen ze niet meer dicht.  Vouw de wrap op en prik er eventueel een satéprikker doorheen om ze dicht te houden. Snij ze diagonaal door en smullen maar. Enjoy!

Win het Lisa Goes Vegan boek!

Lisa heeft onlangs haar eerst boek gelanceerd, een waar handboek voor lekker en gemakkelijk plantaardig eten. Het barst van de lekkere recepten en staat ook nog eens boordevol handige en bruikbare tips voor plantaardig eten. Wij mogen een exemplaar weggeven!

Wil jij het boek Lisa Goes Vegan winnen? Beantwoord dan onderstaande vraag. Meedoen kan tot 26 januari.