Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Acties > Marlies en Jorian on tour: Amersfoort

Marlies en Jorian on tour: Amersfoort

Marlies en Jorian on tour: Amersfoort

Marlies (26, assistent lifestyle voor Flair, blogger en styliste) en Jorian (26, freelance redacteur, blogger en styliste) reizen voor ons Nederland door op zoek naar de hipste hotspots.

Wat is het fijn om in Amersfoort te zijn! Want in deze ‘keistad’ vind je de leukste winkels, koffietentjes en restaurants. Oh, en de binnenstad staat ook nog eens vol met prachtige historische gebouwen. Op naar het kleine broertje van Utrecht!

Winkelen

Groetjes uit Egypte
Bij Hadaya keken wij onze ogen uit! Een winkel vol interieuraccessoires met een oosters tintje. Een goede plek om een cadeau te shoppen. Voor een ander of gewoon voor jezelf.
Achter het Oude Stadhuis 4, Hadaya.nl

Zomerproof
Dol op de boho-look? Stap dan eens binnen bij Las Lunas. De meeste spullen in deze winkel worden ingekocht op Ibiza. Je vindt hier niet alleen kleding, maar ook sieraden en leuke accessoires. Laat die zomer maar komen!
Krommestraat 20, Laslunas.nl

Liefde voor letters
In de oude Prodent-fabriek vind je meer dan zeventig creatieve bedrijven, waaronder Letterpers. Een winkeltje waar je de mooiste kaarten en posters, gedrukt met een speciale letterpers, koopt. Je kunt hier op bestelling ook een geboorte- of trouwkaart laten maken.
Oude Fabriekstraat 20, Letterpers.nl

Koffie & thee

Komt van de bakker
Wij zijn dol op taart, koekjes en versgebakken brood. Daarom is Coffee Corazon een fijne plek voor een koffiestop: je bestelt er de lekkerste biologische broodjes en koffie. Om daar op te eten of to go.
Krommestraat 18, Coffeecorazon.nl

Tijd voor taart
We weten niet wat we het leukst vinden aan Buuf in de Serre. De locatie (de serre van een oud klooster), het interieur (fris wit met een vleugje mintgroen) of de taartjes (om je vingers bij af te likken). Wát een goede plek!
Kleine Haag 2, Buufindeserre.nl

Koffiestop
Voor een kopje écht goede koffie moet je bij Livingstone zijn. De koffiebar heeft een heerlijk huiselijke sfeer en boven kun je ook nog eens spelletjes spelen. Leuk!
Groenmarkt 11, Facebook.com/Livingstonecoffee

Eten & drinken

Healthy spot
Bij SEM kun je gezellig en vooral gezond eten. Kies voor een salade van de kaart of stel er zelf een samen. Alle ingrediënten zijn biologisch. Tip: proef de heerlijke suikervrije taartjes!
Kortegracht 6, Facebook.com/slaenmeer

Op bezoek bij de familie Alberts
In het oude woonhuis van de familie Alberts die hier zo’n vijftig jaar woonde, ben je nu welkom voor een hapje of een drankje. Het monumentale pand heeft een hippe inrichting met gezellige zitjes. Op het menu staan lekkere, simpele gerechten. Onze favoriet: de couscoussalade!
Hof 5, Albertsetenendrinken.nl

Mezze en meer
Dara is een begrip in de stad: een werelds restaurant waar je kleine gerechtjes, ‘mezzes’, uit diverse wereldstreken kunt bestellen. Een prachtig oosters interieur en heerlijk eten. Onze favoriet: de surf & turf met mosselen en pittige merguez.
Grote Koppel 5, Dara.nl

hadaya amersfoort f15

Productie, tekst en fotografie: Marlies Huisman, Jorian Lub, Confetti-en-co.nl