Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Acties > Zó vergeet je nóóit meer bij jezelf mentaal in te checken (+ win 2x een card deck)

Zó vergeet je nóóit meer bij jezelf mentaal in te checken (+ win 2x een card deck)

Zó vergeet je nóóit meer bij jezelf mentaal in te checken  (+ win 2x een card deck)

Elke week zetten we een Flair-lezeres in het zonnetje. Deze keer een duo: Bente Heijtel (37) en Edith Horsting (48), oprichters van Check-in Cards. Met hun card deck moedigen ze je aan om net zo vaak bij jezelf in te checken als dat je incheckt op je social media accounts. En het leuke is dat Flair twee setjes weg mag geven.

Check-in Cards

Scrollen door social media: iets wat we eigenlijk dagelijks wel doen. Even hier wat posts bekijken en daar wat foto’s plaatsen. Inchecken dus. Maar wanneer check jij bij jezelf in? We vergeten ons dezer dagen misschien zelfs een beetje omdat we alsmaar bezig zijn op sociale media (hallo, hoge schermtijd). Wil je dit veranderen maar heb je geen idee hoe? Dan zijn de Check-in Cards van Bente en Edith dé musthave voor jou. Plus: Flair mag twee van deze card decks weggeven!

Hoe ontstond het idee voor de Check-in Cards?

Bente: “We hebben allemaal het verlangen om dagelijks meer regie, voldoening en energie te ervaren. Self care is hot op social media, maar om daar op een diepere laag invulling aan te geven, zijn check-in momentjes met jezelf nodig. Maar als je dan een gaatje in de agenda vindt, hoe vul je zo’n moment dan eigenlijk in? Manieren om te ontspannen kennen we allemaal wel. Maar een kompas dat je helpt om door de dag heen afgestemd te blijven en je innerlijke wijsheid aan te spreken, dat was er nog niet.”

Hoe werkt het?

Edith: “De 45 Check-in Cards helpen je om in stilte het echte gesprek met jezelf aan te gaan. Iets wat we nooit echt geleerd hebben. Alle 45 kaarten hebben een eigen thema. Je kunt steeds zelf in het moment kiezen welke je het meeste aanspreekt. Zo is er bijvoorbeeld: Perfectionisme, Overgave, Gespannen, Energieker en Zingeving. De kaarten ondersteunen je om bewust en afgestemd in het leven te (blijven) staan. A coach on a card zou je kunnen zeggen, want de inhoud gaat verder dan puur inspiratie.”

Waar begint inchecken bij jezelf mee?

Bente: “Ja, laten we het concreet maken. Inchecken begint met ‘intunen’, oftewel; afstemmen. Dat doe je in drie stappen:

  1.  Je verlegt je aandacht van de wereld om je heen, naar je binnenwereld.
  2. Je maakt bewust verbinding met wat er in je leeft en verkent welke gevoelens, sensaties en gedachten actief zijn.
  3. Je laat alles er zijn (zowel het fijne als het vervelende). Je blijft dus observator van je binnenwereld i.p.v. ermee te versmelten.

En je zult merken, zodra jij oké bent met wat je voelt, ontstaat er ruimte voor helderheid, rust en kracht. En vanuit deze connectie met jezelf, kun je je moeiteloos verbinden met dat wat er werkelijk door jou geleefd wil worden. Het is dus nooit een trucje om in een bepaalde staat te komen. Het is werken met wat is… realiteit is.”

Lees ook
Zó start je het nieuwe jaar het beste, zónder goede voornemens

Het klinkt voor sommigen misschien wat zweverig, of niet?

Edith: “Ja, sommige termen klinken misschien zweverig, maar het is juist ook heel praktisch. Veel te vaak lopen momenten ongewenst in elkaar over. Dan zit de call van net nog in je hoofd als je de kinderen ophaalt, bijvoorbeeld. Als je jezelf dan afvraagt: Wie wil ik zijn in het volgende moment? Sta je gewoon weer even met beide benen op de grond.”

Maak kans!

Zou jij nou wat vaker willen inchecken bij jezelf? En dan wel met deze toffe Check-in Cards van Bente en Edith? Vul dan het winformulier hieronder in en vergeet je niet in te schrijven voor de Flair nieuwsbrief! Oh, en voor extra, éxtra kans: volg zowel Check-in Cards als Flair op Instagram. Good luck.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Meedoen kan onder de post! 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CHECK-IN CARDS (@check_in_cards)