Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Acties > Waarom je volgens onderzoek elke dag 4 minuten moet knuffelen

Waarom je volgens onderzoek elke dag 4 minuten moet knuffelen

Acties
Waarom je volgens onderzoek elke dag 4 minuten moet knuffelen

Thuiswerken, niet uit eten kunnen en geen avondjes uit met vrienden.  Dit betekent dat jij en je partner continu op elkaars lip zitten – in pyjama op de bank, meestal. Relaties staan soms flink onder druk tijdens deze bizarre coronatijd. Met de knuffel-challenge van Libelle zorg jij ervoor dat je relatie super sterk blijft én dat je niet in die herfstdip belandt.

Onderzoek

De tip luidt: knuffel met je liefde. Elke dag, vier minuten lang. Partners maken weinig tijd voor elkaar. Wat doet het met ons als we onze partners weer eens écht vastpakken, een dikke knuffel geven, als we oprecht een paar minuten de tijd nemen voor elkaar?

Libelle heeft onderzoek gedaan en knuffelen blijkt je relatie écht te versterken ondanks deze bizarre tijden. Libelle vroeg vier stellen elkaar elke dag vier minuten stevig vast te houden. Door aanraking en knuffelen maakt het lichaam namelijk oxytocine aan, ook wel het knuffel- of gelukshormoon genoemd. Dit hormoon laat je ontspannen, en ook stress en angst nemen erdoor af. Dat hormoon hebben we in deze tijden hard nodig en daarom is Libelle gestart met een Knuffel Challenge. Knuffel je met ons mee?

Libelle’s Knuffel Challenge

Door de tijd waarin we leven worden we steeds meer geïsoleerd in ons huis. Geen feestjes, niet meer dan 4 personen en geen begroetingen. Terwijl juist dat laatste zo belangrijk voor ons is! Échte connectie. Even iemand stevig vastpakken met een knuffel. Één van de deelnemers vertelde dat zij weer nieuwe kriebels kreeg voor haar partner. Wauw. En één van de andere koppels liet tijdens het onderzoek weten dat ze de vier-minutenknuffels erin willen houden als dagelijks ritueel: ”Omdat het bijna een soort van meditatie is. Misschien kunnen we wel elke dag een soort ochtendknuffelsessie doen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron en beeld: Libelle

Shoppen is altijd een goed idee